fredag 28 november 2014

Det blev bra till slut, november avslutas med 60-talets glada färger

Hudiksvall har mycket att bjuda på i loppisväg så jag tror att den sista måndagen i gråa november blev den dagen jag uppskattade mest. Vem kan tro att en måndag i november kan bjuda på solsken för en sådan dag var det. Solen sken och många tokiga fynd gjorde att jag kunde lämna loppisarna med ett hemligt leende på läpparna. Jag vet något som ni inte vet, jag kan inte annat än att le i alla fall lite. Kan man inte få kosta på  sig ett leende när man har lärt sig att en stämpel BO faktiskt står för bo fajans och är mer värt än bara några kronor. Vad kan muntra upp en mer än ett sådan fynd en måndag i november.
Det är roligt att komma vid öppningsdags och känna den där alldeles precis lagom spännande ögonblicket av förväntan när man undrar om det är idag som man kommer att göra ett fynd, man kan se att andra också är på jakt.
Det är sådan vi roar oss med här uppe i ett grått norrländskt november, och det är inte tokigt alls.
Det är både lite vemod och glädje när man går runt i en kall lada och ser allt gammalt som står ensamt och övergivet. Lådvis med leksaker och målartavlor där sista målningen är bevarad, man på minns om hur snabbt tiden går och på samma gång är jag glad att man kan återvinna så mycket och ge möbler en ny chans i ett nytt hem. Det finns en historia bakom varje möbel och det gör mig nyfiken. Ett bord staplat längst ner i högen var en gång en åtråvärd möbel som tagit månader  för en familj att spara till.
Det är märkligt att många av fynden har ett tema, som inte var menat att bli utan bara blev.  Många av våra fynd som nu snart bjuds ut på tradera går i 60-70 talets spår.
Kanske är det en dröm jag har att få leva ut 70-tals glada färger, men det kommer nog inte att bli av för än lever 50-talet och det kommer det att göra ett tag till i vårt hem.
Varsågod här kommer lite bilder som jag hoppas kan inspirera dig.
Kram på er!

En EKS köksvåg, snyggare våg har väl aldrig skådats? Inte om du liksom jag älskar RETRO!
 Vad har vi här då? Jo en omskriven mattpiska. Göm den inte i städskåpet, den är ju snygg.
 En pepparkaksburk från 70-talet, så lyxig.
 Läcker eller hur, mer retro än så här kan det inte bli!
 Ett litet frukost kit till salu, två retro brickor, tre äggkoppar och ett set med salt och peppar.
 Bo fajans! Socker och mjölk.....härligt 50-tal
 Dessa blev jag så förtjust i att jag bara måste köpa. Retro tupperware, äggkoppar till din picknick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar